Navigace

Dnes jsme tu pro vás:
7:30 - 17:00


Hotelnictví

  • Free wifi
  • VIP praxe
  • Každý rok Čína nebo USA
  • Dílčí kvalifikace průvodce
  • Studijněji zaměřený obor - možno pokračovat studiem na VŠ
  • Partnerské školy po celém světě
  • Zajištění evropských pracovních stáží při studiu
Přihláška

Získejte maturitu v rostoucím oboru plném lákavých pracovních příležitostí. Absolventi najdou své uplatnění ve středním a vyšším hotelovém managementu. Obor je určen pro žáky 9. tříd základních škol.

  • Kód oboru
    65-42-M/01
  • Obor (rámcový vzděl. program)
    Hotelnictví
  • Školní vzdělávací program
    Hotelnictví a turismus
  • Délka studia
    4 roky studia
  • Zakončení
    Maturita

Podmínkou přijetí uchazeče je nesnížená známka z chování.

Přihláška

Teoretické vyučování

Při výuce klademe důraz na odborné předměty a na výuku dvou cizích jazyků.

V odborné části výuky se studenti naučí vše potřebné pro podnikání nebo vykonávání provozních a řídicích aktivit v oboru gastronomie, hotelnictví a turismu. Například základy ekonomických jevů podnikání, právních norem, zpracování dat na počítači, sestavování jídelních a nápojových lístků pro různé akce, poskytování ubytovacích služeb, marketing atd.

K žákům máme osobní přístup.
Teoretické vyučování probíhá v moderně zařízených učebnách a odborné učebně stolničení.

Z cizích jazyků běžně vyučujeme angličtinu, němčinu a španělštinu. V případě sestavení alespoň 1 studijní skupiny dále nabízíme i francouzštinu a ruštinu.

Nadstandardní výuka cizích jazyků

  • výuka v malých skupinách,
  • zaměření na konverzaci o běžných denních a profesních tématech,
  • výuka je podporována konverzací s rodilým mluvčím,
  • používání moderních učebnic (Maturita Solutions 3rd edition),
  • pro zájemce –  možnost zahraničních stáží a pobytu na partnerských školách v USA, Kanadě a Číně.

 

Praktické vyučování

Je zajištěno na pečlivě vybíraných a léty spolupráce prověřených pracovištích, která jsou zárukou špičkové přípravy budoucích odborníků v oboru. Žáci pracují pod vedením instruktora, který má na starosti vždy maximálně 3 studenty. Za práci odvedenou při odborném výcviku, učební praxi a odborné praxi pobírají po celou dobu studia finanční odměnu.
Vyučování je realizováno formou cvičení, odborné a učební praxe. Cvičení v rámci předmětu Technika obsluhy a služeb (ve 4. ročníku) a v rámci Technologie přípravy pokrmů (ve 4. ročníku) probíhají 1x za 4 týdny ve 4hodinovém bloku v odborných učebnách školy.
Odborná praxe se koná také v blocích: 3 týdny ve 2. ročníku a 2 týdny ve 3. ročníku na smluvních pracovištích školy. Ve 2. ročníku žáci absolvují také učební praxi, a to tak, že se pravidelně po celý rok střídá týden učební praxe s týdnem teoretického vyučování spojeného s cvičením.

Zobrazit seznam pracovišť

Často kladené dotazy

Máte otázky? Ty nejčastější, samozřejmě včetně odpovědí, najdete zde.

Číst FAQ

Případně nás kontaktujte, rádi vám poradíme.

+420 241 001 711     info@ssgh.cz

Školné


Školné činí

33 000 Kč / rok

Tápete a potřebujete poradit?

Využijte našeho průvodce výběrem studia.

Spustit průvodce výběrem studia

Facebook YouTube LinkedIn TikTok Instagram
x
Zpět nahoru