Hotelnictví
-
Free wifi
-
VIP praxe
-
Každý rok Čína nebo USA
-
Dílčí kvalifikace průvodce
-
Studijněji zaměřený obor - možno pokračovat studiem na VŠ
-
Partnerské školy po celém světě
-
Zajištění evropských pracovních stáží při studiu
Získejte maturitu v rostoucím oboru plném lákavých pracovních příležitostí. Absolventi najdou své uplatnění ve středním a vyšším hotelovém managementu. Obor je určen pro žáky 9. tříd základních škol.
-
Kód oboru
65-42-M/01 -
Obor (rámcový vzděl. program)
Hotelnictví
-
Školní vzdělávací program
Hotelnictví a turismus -
Délka studia
4 roky studia -
Zakončení
Maturita
Podmínkou přijetí uchazeče je nesnížená známka z chování.
PřihláškaTeoretické vyučování
Při výuce klademe důraz na odborné předměty a na výuku dvou cizích jazyků.
V odborné části výuky se studenti naučí vše potřebné pro podnikání nebo vykonávání provozních a řídicích aktivit v oboru gastronomie, hotelnictví a turismu. Například základy ekonomických jevů podnikání, právních norem, zpracování dat na počítači, sestavování jídelních a nápojových lístků pro různé akce, poskytování ubytovacích služeb, marketing atd.
K žákům máme osobní přístup.
Teoretické vyučování probíhá v moderně zařízených učebnách a odborné učebně stolničení.
Z cizích jazyků běžně vyučujeme angličtinu, němčinu a španělštinu. V případě sestavení alespoň 1 studijní skupiny dále nabízíme i francouzštinu a ruštinu.
Nadstandardní výuka cizích jazyků
- výuka v malých skupinách,
- zaměření na konverzaci o běžných denních a profesních tématech,
- výuka je podporována konverzací s rodilým mluvčím,
- používání moderních učebnic (Maturita Solutions 3rd edition),
- pro zájemce – možnost zahraničních stáží a pobytu na partnerských školách v USA, Kanadě a Číně.
Praktické vyučování
Je zajištěno na pečlivě vybíraných a léty spolupráce prověřených pracovištích, která jsou zárukou špičkové přípravy budoucích odborníků v oboru. Žáci pracují pod vedením instruktora, který má na starosti vždy maximálně 3 studenty. Za práci odvedenou při odborném výcviku, učební praxi a odborné praxi pobírají po celou dobu studia finanční odměnu.
Vyučování je realizováno formou cvičení, odborné a učební praxe. Cvičení v rámci předmětu Technika obsluhy a služeb (ve 4. ročníku) a v rámci Technologie přípravy pokrmů (ve 4. ročníku) probíhají 1x za 4 týdny ve 4hodinovém bloku v odborných učebnách školy.
Odborná praxe se koná také v blocích: 3 týdny ve 2. ročníku a 2 týdny ve 3. ročníku na smluvních pracovištích školy. Ve 2. ročníku žáci absolvují také učební praxi, a to tak, že se pravidelně po celý rok střídá týden učební praxe s týdnem teoretického vyučování spojeného s cvičením.
Často kladené dotazy
Máte otázky? Ty nejčastější, samozřejmě včetně odpovědí, najdete zde.
Případně nás kontaktujte, rádi vám poradíme.
+420 241 001 711 info@ssgh.cz
Více informací o studiu
Školné
Školné činí
33 000 Kč / rok
Tápete a potřebujete poradit?
Využijte našeho průvodce výběrem studia.
Spustit průvodce výběrem studia