Český kapr 2021
Napsal: ssgh
Již 15. ročník celostátní gastronomické soutěže „Český kapr“ se uskutečnil ve dnech 18. – 19. listopadu 2021 na výstavišti v Českých Budějovicích. Tématem pro letošní rok byl: Český kapr v moderní úpravě.
Samotná soutěž probíhala ve dvou kolech. V prvním kole – korespondenční části – soutěžící zaslali zpracované materiály dle propozic a odborná porota poté vybrala finalisty z každé soutěžní kategorie, 12 juniorů a 5 seniorů. Finalisté se následně utkali v praktické části, kde předvedli své kulinářské dovednosti. V této části museli soutěžící před diváky a odbornou komisí připravit čtyři porce pokrmu včetně přílohy. Základní surovinou pro přípravu pokrmu byly filety českého kapra.
V silné konkurenci se dařilo i našemu zástupci Pavlu Přimdovi, který se umístil ve stříbrném pásmu v kategorii junior.
Gratulujeme!