Navigace

Dnes jsme tu pro vás:
7:30 - 17:00


Výlet na Sněžku

Napsal: ssgh

Dne 23. září vyrazily třídy GA4.A a GA4.B na pochod do Krkonoš. Žáci odjeli v 10:00 od školy a ve 13:00 dorazili do Špindlerova Mlýna, kde následně dostali 1,5 hodiny volno na oběd. Ve 14:30 se všichni sešli na předem určeném místě a obdrželi informace o plánovaných aktivitách na zbytek dne. Poté se vyrazilo na túru směrem k Moravské boudě.

Na začátku šlo všechno hladce, ovšem po pár kilometrech začalo prudké stoupání. Po necelých dvou hodinách dorazili první vytrvalci do cíle, kdy měli za sebou celkem 6 km s převýšením 500 m. Jakmile došli poslední do cíle, byly nám přiděleny pokoje a následně jsme dostali volno. Poté se před chatou sešli ti, kteří se ještě chtěli podívat na západ slunce z Mužských kamenů.

Druhý den se vyráželo směrem na Špindlerovu boudu a dále na Sněžku přes Polední kameny. Při cestě k Poledním kamenům nás provázelo krásné počasí, ale to se rychle změnilo, když nás z minuty na minutu zastihl mrak. Špatná viditelnost nás doprovázela až k Slezské boudě, kde začalo jemně pršet. Následný výšlap na Sněžku od Slezské boudy byl náročný a vyzkoušel vůli mnoha zúčastněných, ale nakonec ho všichni bez úrazu zvládli. Na vrcholu se všichni ukryli v blízké Poštovně, kde si většina dopřála menší občerstvení. Po zasloužené přestávce se všichni vydali dolů přes Růžohorky až do Pece pod Sněžkou, kde už na jejich promočená já čekal vyhřátý autobus a suché oblečení.

(Michal Mikulášek, žák GA4.B)


Facebook YouTube LinkedIn TikTok Instagram
x
Zpět nahoru